By Published On: februari 6th, 2023

Många konsumenter frågar sig – vad är en Skåpsäng? Svaret är enkelt – det är en otroligt enkel och funktionell designlösning för ditt sovrum. Pionjären för denna transformator är Lawrence Murphy, som den 1 april 1916 fick patent på rätten att tillverka sängar av hans egen design, som kunde förvandlas från horisontella skåpsängar till en vertikal struktur, som var gömd i garderoben. Den här designlösningen var helt enkelt nödvändig för kompakta bostadsutrymmen, särskilt om det inte finns något separat sovrum i inredningen. Under årens lopp, sedan den första produkten tillverkades, har naturligtvis mycket förändrats i utformningen och i själva mekanismen, naturligtvis till det bättre. Principen om att bevara utrymmet när det är begränsat har inte förändrats.

Hur håller sig väggsängen?

Vem som uppfann skåpsängar har vi redan räknat ut, nu är det helt enkelt nödvändigt att ta reda på principen för hur mekanismen som utför omvandlingen av enheten för sömn fungerar. Den sovande personens komfort och säkerhet är trots allt direkt beroende av dess användbarhet och tillförlitlighet. Vi skyndar oss att lugna ner de misstänksamma människorna, liksom alla briljanta, projektet och själva mekanismen är mycket enkla, produkten kan endast brytas om den är barbarisk. Men hur fungerar Skåpsängen? Ja, mycket enkelt, dess metallram är monterad på en svängbar mekanism på väggen eller golvet. När sängen inte används lyfts den upp vertikalt mot väggen och är fäst i detta läge med ett särskilt lås. För att sova lossas produkten och sänks till horisontellt läge. För att underlätta och snabba dessa manipulationer i konstruktionen kan man använda fjädrar och motvikter. Allt är mycket enkelt!

Alternativ

Varje anordning har på förhand alternativ eller, med andra ord, funktionalitet. En säng som fälls in i väggar är utformad för att ge bäraren komfort på två sätt:

  • Skapa idealiska och bekväma sömnförhållanden och gör det till en hälsosam upplevelse;
  • För att ge ägaren möjlighet att själv lösa utrymmesproblemet.

Den klarar båda dessa funktioner perfekt. Den är lämplig både för dem som vill sova vinkelrätt mot väggen och för dem som föredrar att ligga längs väggen. Den moderna versionen av Skåpsängen tillåter båda typerna av installation, så länge väggnischen eller garderoben är tillräckligt dimensionerad. Grunden för en hälsosam sömn är madrassen, som används under denna process. Produktens mått och struktur gör det möjligt att använda alla typer av madrasser och modifieringar. Det är upp till konsumenten att välja. Den andra funktionen fyller sängen, lika kvalitativt, och det är särskilt märkbart om sovredskapet på kvällen upptar halva rummet, på morgonen är rummet fritt och det personliga utrymmet är större.

Byggkvalitet

Konstruktionen av sovdelen är inte särskilt komplicerad, men den utsätts för konstant dynamisk och mekanisk påfrestning, så kvaliteten på monteringen och de material som används är mycket viktiga. Produktens ram är tillverkad av rostfria stållegeringar eller har genomgått en särskild korrosionsskyddande behandling i form av färg, lack, nickel- eller kromjoner, vilket innebär att metallen inte kan försämras och kommer att hålla länge. Fjädrarna är tillverkade av specialfjäderstål, som klarar av tunga belastningar och inte spricker. Skåpsängskåp är tillverkade av trä eller trä undertill och de material som används är uteslutande miljövänliga. Även om det är plast är denna polymer helt säker, utan skadliga ångor eller lukter. Monteringskvaliteten följer internationella standarder och är därför oklanderlig.

Saker att tänka på innan du köper en väggsäng

Produkterna i fråga kan lösa många problem, särskilt för ägare av kompakta bostäder som till exempel en studio. Det är nu lätt att köpa dessa produkter, både på plats och på nätet, i nätbutiker. Men innan du köper måste du vara uppmärksam på två parametrar som beror på dig och din bostad:

  1. Måttet på ditt rum och den framtida sängen, om de är kompatibla;
  2. Den önskade positionen för den sovande, längs eller tvärs över väggen.

Om sängens längd till exempel inte tillåter att den placeras vinkelrätt mot väggen (lågt i tak), kan den placeras på längden. En kombination av ovanstående parametrar hjälper konsumenten att göra sitt val, att hitta det perfekta alternativet för sitt rum. Vägggömda sängar är en mångsidig och ergonomisk produkt för att lösa utrymmesproblem i dagens urbaniserade miljö.