By Published On: februari 6th, 2023

Bor du i en vanlig lägenhet och drömmer om en stor säng i stället för en tråkig soffa? Men du stoppas av det faktum att det inte finns någonstans att placera en rymlig dubbelmodell? Du kan tryggt gå till affären! Lösningen på ditt problem är en modern och mycket bekväm fällbar säng.

Hur skåpsängen i trä skiljer sig från den vanliga? En hel del. Ja, på natten är det en standardiserad och icke särskiljande design. Om gästerna plötsligt kommer till dig vid en sen tidpunkt kommer de troligen inte att förstå att det inte är en klassisk typ av säng som står framför dem. Men om de tittar i ljuset av nästa dag kommer de att bli förvånade över var du redan har lyckats gömma sängen. Och hon kommer att vara i garderoben

Ja, ja, du hörde rätt. Detta är den första skillnaden mellan den vikbara modellen och den vanliga modellen. Saken är den att sängen vi diskuterar kombinerar egenskaperna hos två möbler samtidigt.

  • För det första är det en utmärkt sovplats. Det är mycket bekvämt att vila på den på natten och det är trevligt att ta en tupplur i en timme eller två under dagen.
  • För det andra är detta en underbar garderob. Den är naturligtvis inte lika rymlig som konventionella modeller, men det är mycket möjligt att lägga kläder eller sängkläder i den.

Det visar sig att när man köper en ersättningssoffa köper man också en behållare för förvaring av saker. Jag håller med, det är väldigt bekvämt.

Varför träd

Fördelarna med möbler av naturligt massivt trä kan knappast överskattas: det handlar inte bara om den estetiska komponenten utan också om de höga funktionella kvaliteterna. Därför har trä länge använts för konstruktion och tillverkning av unika inredningsdetaljer.

En annan viktig fråga är hur rymdbesparande väggsängar är kompatibla med andra möbler. Som regel finns det inga problem med detta. Modellerna är tillverkade av många olika träslag och finns i dussintals olika nyanser. Du kommer förmodligen att kunna välja själv sådana sängkläder som passar perfekt, inte bara till atmosfären i ditt rum utan också till hela lägenhetens interiör.

Kvalitet

Sängen i väggen är tekniskt komplicerad och utrustad med gaslyftar för enkel lyftning och smidig sänkning. Den har exceptionell styrka, hög motståndskraft mot mekaniska skador och lång livslängd. Trämöbler av hög kvalitet kan överleva vem som helst: deras livslängd är minst 50 år, och reparationer av inredningsdetaljer görs enkelt och snabbt.Ekonomiska modeller är populära när det räcker med att dra i handtaget för att förvandla skåpet till en säng.

Vikt

Sängunderlaget väger cirka 20 kg, lägg till madrassens vikt till denna siffra. När sängen sänks ned uppstår ett litet vridmoment. Och för att kompensera detta bör alla vertikala moduler fästas på väggen: skåp och hyllor som fungerar som en fast bas för den rörliga delen av sängen.

Detta är alltså en garderob som tar upp större delen av väggen eller till och med hela väggen. I vissa delar av den finns det en säng som är kopplad till resten av konstruktionen med hjälp av lyftmekanismer. Den senare är förresten utrustad med gaslyft, vilket gör det mycket enkelt att öppna sängen. När du bestämmer dig för att vila behöver du bara dra på sängkläderna. Hon kommer långsamt och försiktigt att sänka sig ner och du kan lägga dig ner.

Ekologi

De viktigaste egenskaperna hos skåpsängar i ek är miljövänlighet, estetik, hållbarhet, tillförlitlighet och komfort:

  • När det gäller den första egenskapen släpper trämöbler ut ämnen som är nyttiga för människokroppen i luften.
  • En annan egenskap gör det möjligt att skapa ett helt enkelt fantastiskt konstverk av en träduk.
  • Och slutligen innebär den tredje egenskapen att alla exklusiva skåpsängar physängar är tillverkade av naturligt trämaterial som kan glädja sina ägare under lång tid med livslängd och en vacker utsikt.

Vad du behöver veta innan du köper en Skåpsäng i trä

När vi talar om sängens underarter är det värt att nämna skillnaderna i lyftmekanismerna. Det finns bara två: vertikal och horisontell. Det speciella med den första är att för att öppna sängen måste du dra den på den kortare sidan. Den är högst upp, och de längre delarna är placerade i kanterna, det vill säga sängen verkar stå vertikalt i garderoben. Denna modell anses vara den mest bekväma och har därför den största populariteten. När den är monterad är det nästan omöjligt att skilja den från en riktig lagringsstruktur.

Den andra typen är mindre vanlig. Som du antagligen redan har gissat är sängen i äkta trä horisontell i den. För att öppna den måste du alltså dra i den större sidan för att öppna den. Nackdelen med denna modell är att den är mycket låg i höjd. När den är monterad liknar den knappast en riktig garderob, men konstruktörerna hittar ändå en utväg. De skapar en plats ovanför sängen för hyllor med böcker eller lyfter fram den övre delen för förvaring.