By Published On: februari 6th, 2023

Det finns mycket att tänka på när du väljer en madrass till din Skåpsäng. Det är galet hur många olika soffor det finns, och de har alla sina egna unika egenskaper.

Det är viktigt att du gör din research innan du fattar ett slutgiltigt beslut om vilken kudde du ska köpa om du vill få ut det mesta av din sömn. Här är några saker att tänka på när du väljer den mest bekväma madrassen för Skåpsängar.

Hur väljer jag rätt madrass för min Skåpsäng?

Om du letar efter den mest bekväma madrassen för Skåpsängar kan du investera i en madrass med minnesskum. Här är några kännetecken för den lämpligaste futon som kan ersätta en skåpsäng:

  • När den är sammanpressad får den inte vara tjockare än 12 tum.
  • Den måste väga 55 pund eller mer för att din hopfällbara säng ska kunna hållas nere när den öppnas.

Innerspring- och hybridmadrasser är inte värda det. Skåpsängar fungerar inte med någon av dessa typer av madrasser eftersom de är i vägen. I de flesta fall komprimeras inte innerspringdynor tillräckligt för att fungera med en lastbilssäng. Då måste du använda en boxspring, som tar upp för mycket utrymme i skåpet.

Fördelar och nackdelar med varje madrassmaterial

Att sova på madrasser med minnesskum

Det råder ingen tvekan om att den här typen är den mest bekväma madrassen för Skåpsängar. Även när den är vertikalt placerad under en längre tid behåller det viskoelastiska minnet sin form. Tack vare minnesskumets förmåga att anpassa sig efter kroppens kurvor får du den största tryckavlastningen i hela kroppen.

Latexmadrass

Du kan inte göra fel med en futon i latex om du vill ha något lite fastare. Madrasser av latex är rörelseisolerande, så de anses till och med vara studsfria. Den är hållbar och klarar sig bra i vertikala positioner under en längre tid (vanligtvis upp till 12 timmar).

Att välja rätt storlek

Kort sagt bör din pall för trisslängor inte vara mer än 12 tum hög. Om den är tjockare kan det hända att den inte stängs helt och hållet när den är undanlagd, vilket inte ser bra ut. Dessutom kan det hända att en utskjutande madrass inte håller sig uppe och faller ner igen.

Mät din madrass för att ta reda på hur djup den är så att du får rätt storlek. För att hålla marken på plats och förhindra att den flyttar sig kan du använda madrassremmar för Skåpsängar.

När det gäller vikt bör dynan klara minst 360 kilo utan problem. Trots det rekommenderar vi en tyngre modell – det skadar inte att ha lite extra.

Memory foam jämfört med traditionella madrasser

  1. När det gäller att välja en Skåpsängkudde är budget, hållbarhet och komfort
    viktiga faktorer. Det finns några saker som minnesskumsmadrasser är bättre på
    än traditionella madrasser. Du måste tänka på madrassens tjocklek för Skåpsängen,
    men du kan få den mest bekväma passformen. 
  2. Det är allmänt känt att viskoelastiskt material med minne är bättre eftersom det inte
    har några spolar, vilket gör att det inte hänger ihop.
  3. Madrasser med fjädrar och spiraler är sannolikt mindre hållbara än madrasser av
    minnesskum eftersom de är trasiga och hängande efter långvarig användning.
  4. Tänk också på om du ska dela spjälsäng med någon annan, eftersom vissa futonger
    kanske inte är lika bekväma för två personer.
  5. Sammanfattningsvis är minnesviskoselastiskt material vanligtvis mer
    hållbart och kan vara bättre för personer som sover med en partner.

Ny eller begagnad

Vi rekommenderar inte att du köper en Skåpsängmadrass som har använts tidigare. Pallen kommer att komprimeras på grund av den böjda ramen och det kommer inte att vara särskilt bekvämt. Det är bättre att köpa en helt ny, även om du måste investera mer pengar i början.

Om du köper något som tidigare har tillhört en annan person är din säkerhet inte heller garanterad. Med tanke på alla dessa skäl rekommenderar vi att du köper en nytillverkad i stället för en begagnad. Innan du gör något bör du kontrollera din stats lagar om sanitet och märken.

Behöver jag köpa en boxspring?

Det är inte nödvändigt att köpa en boxspring. Innersängar är dock inte lika stabila utan en sådan. Det är ingen smart idé att använda innerspringmadrasser i en skåpsäng. Ytan ska vara fast eller lamellformad.

Om ytan är fast eller lamellformad är madrasser som består av minnesskum eller naturlatex de lämpligaste valen för en rollaway. En boxspring är en möbel som ger dina fjädrar mer stöd och samtidigt fungerar som en stötdämpare.

Slutsats

Vi hoppas att vi hjälpte dig att välja den lämpligaste madrassen för din Skåpsäng. Tänk på produktens storlek och kvalitet samt hur den påverkar miljön. Om du fortfarande undrar ”vad är den bästa madrassen för en Skåpsäng?” kan du välja en säng som antingen är fylld med minnesskum eller tillverkad av latex. Du kan inte göra fel med dem när det gäller din hälsa och de är hållbara.